Crochete pizza

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SBIngrediente pt. 6 porții
• 1 ceapă • 2 linguri unt • 2 linguri bulion
• 1 cățel de usturoi
• 4 felii pâine toast înmuiată în lapte
• 1 ou • 600 g carne tocată • sare, piper
• 1 ardei gras mic roșu
• 100 g telemea sau feta
• măsline negre fără sâmburi
• ½ linguriță ierburi de Provence
• ½ legătură busuioc • 100 g roșii uscate conservate în ulei
• 150 g mozzarella • 1 lingură smântână • 50 g parmezan ras
• 1 pachet aluat  de pizza (refrigerat)

Se curăță ceapa și se toacă; se călește în unt topit. Se adaugă bulionul și se călește puțin. Se lasă să se răcorească. Se curăță usturoiul și se pisează. Se stoarce pâinea și se frământă cu ou, carne tocată, ceapă și usturoi; se sărează și se piperează. Se împarte în două compoziția de carne tocată.
Se taie în două ardeiul, se curăță de cotoare și semințe și se taie mărunt, ca și brânza și măslinele. Toate acestea se înglobează într-o jumătate din cantitatea de carne tocată și se condimentează cu ierburi de Provence. Se spală busuiocul se scutură și se toacă. Se taie mărunt roșiile uscate, scurse în prealabil de ulei și mozzarella. Toate se înglobează în a doua jumătate de cantitatea de carne, împreună cu smântâna și parmezanul.
Se încinge cuptorul la 200 ºC. Se întinde o foaie din aluatul de pizza, de cca 5 mm grosime. Se taie în 2 dreptunghiuri, care se ung cu cele 2 compoziții de carne, lăsând liberă o margine de 2 cm de jur împrejur. Se rulează. Apoi cele două rulouri se taie în două, pe lung, cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit. Se împletesc două căte două jumătăți cu umpluturi diferite. Se așază pe o tavă unsă și se coc la cuptor cca 30 min. Se servesc cu sos de iaurt.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*