Crochete de varză de Bruxelles

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 50 g unt • 200 g ceapă tocată
• 8 felii bacon tăiate cuburi
• 600 g verzișoare de Bruxelles fierte
• sare, piper
• 500 g cartofi fierți și pasați
• 4 ouă bătute
• 100 g făină • 200 g pesmet • ulei pentru prăjit
• salată verde

Se topește untul într-o tigaie și se prăjesc ceapa tocată și baconul cca 10 min. Se taie bucățele verzișoarele de Bruxelles, se adaugă în tigaie și se prăjesc cca 5 min. la foc moale.
Se lasă compoziția să se răcească; se adaugă cartofii, sare și piper și se amestecă. Se adaugă 2 ouă și se înglobează. Din compoziție se formează ru­lo­uri lungi de cca 10 min., care se tăvălesc mai întâi prin făină, apoi prin restul de ou și pe urmă prin pesmet. Se prăjesc în ulei 6 – 8 min. Se scot crochetele din ulei și se lasă să se scurgă pe prosoape de hârtie. Se servesc cu frunze de salată verde.
Preparare: 35 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*