Crochete de dovlecei

credit foto: Jakob Hausmann
credit foto: Jakob Hausmann

Maestrul bucătar Jakob Hausmann, patronul restaurantului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București ne propune un preparat delicios și ușor pe bază de dovlecei: o idee minunată pentru cină!

www.micaelvetie.ro
[email protected]

 

Ingr. pt. 4 porții
• 400 g dovlecei • 1/2 ardei iute • 1 ceapă • 2 căței de usturoi
• 1/2 linguriță curry •sare, piper • 1/2 linguriță praf de copt
• 100 g făină • ulei
Se curăţă dovleceii, se trec pe răzătoare. Se toacă ardeiul iute, ceapa şi usturoiul. Se adaugă dovleceii, curry şi uleiul de măsline; se amestecă bine. Se înglobează făina amestecată cu praful de copt. Cu palmele pudrate cu făină se formează din această masă bile cât o minge de golf, se aplatizează puţin şi se frig în ulei încins până capătă o crustă aurie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*