Crochete de cașcaval cu salată asortată

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
Pentru crochete
• 500 ml lapte
• 100 g griș • 1 ou
•100 g cașcaval ras
• sare, piper • pesmet • ulei
Pentru salată
• 1 legătură ridichi
• 200 g roșii cherry
• 1 salată verde
frunză de stejar
•1 salată eisberg • sare, piper
• 2 linguri ulei de măsline
• 2 lingurițe muștar de Dijon
• 1 linguriță zahăr
• 1 lingură oțet balsamic alb
• 1 linguriță apă
• 2 linguri verdeață asortată tocată

Se prepară crochetele: se dă laptele în clocot și se adaugă grișul; se amestecă și se lasă să fiarbă. Se lasă apoi să se răcorească puțin și se adaugă oul și cașcavalul, sare și piper. Se scot porții cu lingura și se modelează biluțe, care se tăvălesc prin pesmet și se prăjesc în ulei încins.
Se prepară salata: se curăță și se taie bucăți salata verde și legumele. Se amestecă. Se prepară dressingul, din ulei de măsline, muștar, zahăr, sare, piper, oțet și apă. Se toarnă dressingul peste salată și se presară verdeață; se amestecă și se servește cu crochete de cașcaval.
Preparare: 30 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*