Crochete cu cremă de ridichi

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
Pentru cremă
• 1 legătură ridichi •  250 g brânză de vaci •  50 g unt la temperatura camerei
• 2 ouă • 1 lingură ceapă verde tocată • sare, piper
Pentru crochete
• 1 pachet aluat de foi
• 1 ou • 1 lingură semințe de in

Se taie frunzulițele și rădăcinile de la ridichi și se spală; apoi se rad. Se așază ouăle într-o oală mică și se toarnă apă până ce le acoperă; se lasă să fiarbă 
8 min. Apoi apa fierbinte se scurge, se clătesc ouăle în apă rece și se lasă să se răcorească. Apoi se decojesc și se taie cuburi.
Cu o furculiță, se amestecă untul cu brânza de vaci; se presară un praf de sare și se adaugă la ridichi. Se curăță ceapa verde, se spală și se taie rondele; se adaugă și ele în castronul cu ridichi, împreună cu ouăle tăiate cuburi. Se amestecă bine și în final se potrivește de sare și piper după gust.
Pentru crochete, se încinge cuptorul la 200 ºC. Se întinde o foaie de aluat și se taie cu rotița fâșii de cca 1,5 cm lățime. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se așază fâșiile de aluat de foi, distanțate, deoarece vor crește foarte mult la copt. Se sparge oul și se ung crochetele, folosind pensula. Se presară deasupra semințe de in și se dau la cuptor; se lasă să se coacă cca 5 min. Se scot din tavă; se servesc calde sau reci, alături de crema de ridichi.
Preparare: 20 min. La cuptor: 5 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*