Creveți vietnamezi

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 100 g făină de orez • 15 g făină de tapioca • 250 ml apă călduță
• ulei de măsline • 400 g creveți
• 3 căței de usturoi • 1 ceapă franțuzească • șorici de porc fript
Sos: • 3 linguri sos de pește
• 2 linguri oțet de vin
• 3 linguri zahăr • 2 ardei iuți
• sare, piper

1 Se prepară aluatul: se amestecă într-un castron cele două feluri de făină cu cca 1/4 lin­guriță de sare; se toarnă apă, amestecând, până ce ia naștere un aluat. Se adaugă 2 lingurițe de ulei, se frământă și se lasă să se odihnească cca 15 min. Se repartizează câte un strat sub­țire de aluat în boluri rotunde sau forme de brioșe și se fierb la aburi.
2 Se pun la fiert într-o oală 250 ml apă și se așază înăuntru creveții decorticați; se lasă să fiarbă cca 5 min. Apoi se scot și se pune deoparte zeama. Se lasă să se scurgă bine creveții și se pasează cu mixerul. Se încinge uleiul într-o tigaie și se
călesc usturoiul pisat, creveții și ceapa tocată, până se evaporă lichidul. Se sărează și se piperează.
3 Pentru sos, se amestecă într-un castron cca 100 ml de supă de la creveți, sos de pește, oțet și zahăr. Se adaugă ardei iute tocat. Se picură câte puțin ulei pe turtițe și se așază deasupra câte o porție de amestec de creveți și șorici. Se servește alături sosul.

Preparare: 45 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*