Creveți sweet and sour

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

George Catană, bucătar-șef la restaurantul Barrio by the Embassy din capitală prepară creveți asezonați în stil oriental, cu ghimbir și ananas

Ingrediente pentru 1 porție:
• 120 g creveți decorticați 26/30
• 3 g ghimbir • 70 g orez basmati
• 80 ml smântână lichidă • 100 g ananas din conservă
• 50 ml miere • 20 ml vin alb  • 10 g busuioc decor
• 80 g ceapă • 1 limette • 80 ml ulei de măsline
• busuioc
1Se lucrează în trei tigăi. În prima se călește 1/2 din cantitatea de ceapă împreună cu 1/2 din cantitatea de ghimbir. Se adaugă orezul care a fost fiert dinainte al dente. Se stinge cu 1/2 din cantitatea de vin alb. Se taie felii subțiri de coajă de limette și se adaugă la orez.
2În a doua tigaie se călește restul de ceapă împreună cu restul de ghimbir. Se adaugă ananasul. Se toarnă mierea. Se stinge cu vin alb. Se toarnă zeama de la limette și smântâna. Se condimentează cu șofran și se pasează cu blenderul.
3În a treia tigaie se prăjesc creveții. Se toarnă sosul în
tigaie. Se montează pe farfurie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*