Creveți picanți

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 20 min.
• 200 g maioneză • 3 linguri cori­an­dru verde tocat
• 1 linguriță pastă de hrean japonez (wasabi)
• 2 lingurițe suc de limette • 3 căței de usturoi
• 80 ml ulei de măsline • 80 ml ulei
de floarea-soarelui • 1 lingu­riță praf de chili
• sare, piper • 16 creveți decorticați
• felii de lămâie

Se amestecă într-un castron maio­neza cu wasabi, coriandru tocat, 1 linguriță suc de limette. Sosul obți­nut se dă la frigider.
Se decojesc cățeii de usturoi și se pisează; se adaugă cele două sortimente de ulei și sucul de limette rămas.
Se condimentează cu sare, piper și praf de chili. Se amestecă cu grijă.
Se așază în această marinată creveții bine spălați, se acoperă vasul cu folie transparentă și se lasă să se marineze la frigider cca 30 min.
Creveții marinați se prăjesc de jur-împrejur, pe grătar sau într-o tigaie-grill. Se servesc cu maioneză și felii de lămâie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*