Creveți cu unt

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB

 

 

 

 

4 porții / Preparare: 15 min.
• 1 ardei iute roșu • 450 g creveți mari decorticați
• 25 g unt • 5 linguri ulei de măsline • 1/4 linguriță pudră de chili
• 2 cl coniacm• 1 lingură bulion • 3 linguri verdeață asortată tocată
• sare, piper • 3 linguri unt cu verdeață
• 1/2 pâine baghetă feliată

Se spală ardeiul iute, se cres­tează pe lung, apoi se curăță de semințe.
Se toacă pulpa. Se spală creveții și se lasă să se scurgă. Se încing într-o ti­gaie untul și 1 lin­gură ulei de măsline. Se călesc înăuntru bucățelele de ardei 2-3 min. Se adaugă la creveți și se pră­jesc la foc iute până ce devin roșii.
Se pudrează cu chili și se adaugă coniac, bulion, ver­deață, sare și piper. Se mai fierb 2–3 min.
Se amestecă untul cu ver­dea­ță cu uleiul de măsline și se ung feliile de pâine. Se coc la cuptorul încins sau pe grătar. Se servesc alături de creveți, eventual și cu
o sala­tă asortată de legume.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*