Creveți cu trio gnocchi

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

George Catană, bucătar-șef la restaurantul Barrio by the Embassy din capitală propune un fel principal în stil italian, pe bază de fructe de mare

Ingrediente pentru 1 porție:
• 4 creveți Black Tiger 16-20 (bucăți/kg) • 180 g gnocchi
• 20 g coajă de lime • 20 g coajă de lămâie
• 10 g ghimbir • 15 ml ulei de măsline
• 1/2 polonic supă caldă • 60 g roșii cherry
• 3 g frunze de mentă • 1 g busuioc
• 30 ml smântână lichidă • 0,03 g sare, 0,06 g piper

1Se curăță de coajă parțial 1 lime și 1 lămăie și se taie coaja curățată fâșii. Se curăță și se taie ghimbirul
julien.
2Se încinge ulei de măsline într-o tigaie și se călesc fâșiile de lime și lămâie și ghimbirul. Se adaugă cre­veții și roșiile cherry tăiate în ju­mă­tăți. Se condimentează cu sare și piper.
3Între timp se fierb gnocchi conform indicațiilor de pe ambalaj și se scurg. Se adaugă gnocchi, se stinge cu supă și se presară cu busuioc și mentă tocate. Se toarnă frișca lichidă și se mai condimentează cu sare și piper. Pe marginea farfuriei se presară coajă rasă de lime și lămâie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*