Creveți crocanți

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 1/2 linguriță curcuma
• 1/2 linguriță chili
• 1 cățel de usturoi
• 450 g creveți
• 1 ceașcă fulgi de porumb
• ulei pentru prăjit

1 Se amestecă, într-un castron mare, mirodeniile și usturoiul pisat. Se adaugă oul și se bate cu telul. Se adaugă creveții spălați și șterși și se amestecă până ce se condimentează bine.
2 Într-un al doilea castron se așază fulgii de porumb și se zdrobesc cu mâinile; se tăvălesc creveții prin fulgi.
3 Se încinge uleiul într-o tigaie și se prăjesc creveții pe am­bele fețe cca 3 min. Se scot și se lasă să se scurgă de excesul de grăsime pe prosoape de hârtie. Se servesc cu felii de lămâie, salată de legume și cartofi.
Sfat: Creveții se curăță de carapace; din acestea se fierbe o zeamă ce poate fi bază pentru supe.
Preparare: 25 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*