Crêpe Suzette

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Pe terasa restaurantului „Barrio by the Embassy“, bucătarul-șef George Catană a preparat niște Crêpes Suzette de ne-a lăsat gura apă. Așa că ne-am decis să vă dezvăluim și dvs. rețeta

Ingrediente pentru 1 porție
Clătite
• 1 ou • 100 ml lapte • 1/2 fiolă esență de vanilie
• 50 g făină • 30 g zahăr pudră
Sos de portocale
• 2 portocale • 100 g zahăr
• 20 ml Triple sec
Sosul Crêpe Suzette
• 50 g unt • 20 g zahăr • 40 ml suc de portocale
• 2 linguri sos de portocale • 20 ml Grand Marnier
• 10 ml Triple sec • 1/2 portocală stoarsă

Se preprară sosul de portocale: Se decojesc portocalele cu cuțitul, se îndepărtează partea albă, se taie coaja julien. Portocalele se taie cubulețe. Se pune zahărul pe foc până devine auriu. Se introduc portocalele, se amestecă. Se toarnă Triple sec și se lasă 20 min. la fiert.
Se prepară clătitele.
Se prepară sosul pentru clătite: Se topește untul. Se adaugă zahărul. Se freacă cu jumătate de portocală. Se stoarce zeama portocalei. Se toarnă sucul de portocale. Se înglobează sosul de portocale. Se introduce clătita. Se împăturește în patru. Se stinge cu Grand Marnier și cu Triple sec.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*