Cremșnit cu ciocolată

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

12 bucăți/ Prep.: 1 oră și 20 min.
La frigider: 3 ore
• 400 g aluat de foi • 5 ouă • 950 ml lapte • 160 g zahăr • 2 plicuri zahăr vanilat
• ¼ linguriță esență de vanilie • 140 g amidon
• 250 ml frișcă vegetală • 100 g ciocolată • 20 g unt

Se împarte aluatul în două și se întind 2 foi, care se așază pe tăvi tapetate cu hârtie de copt, se înțeapă cu o furculiță și se coc foile 10-12 min. în cuptorul încins la 180 °C. Se scot foile din cuptor și se lasă să se răcească.
Se separă ouăle. Se bat albușurile spumă. Se pun deoparte 250 ml lapte; res­tul de lapte se dă în clocot cu zahăr tos și zahăr vanilat. În restul de lapte se înglobează gălbenușurile, esența și amidonul; se bat cu telul și compoziția se toarnă peste laptele clocotit și se fierbe la foc moale, cca 2 min.
Se ia budinca de pe foc și se înglobează albușul. Budinca se repartizează pe o foaie și se lasă să se răcească. Se acoperă cu un strat de frișcă bătută și se așază al doilea blat.
Se topește ciocolata la bain-marie, cu unt; se glazurează prăjitura. Se lasă să se întărească la frigider 3 ore.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*