Crème brulée de ficat de rață

Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann

Maestrul bucătar Jakob Hausmann, patronul restaurantului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București ne propune o rețetă super-rafinată de paté de ficat
www.micaelvetie.ro
[email protected]

Ingrediente pt. 4 porții
• 400 g ficat de rață
• sare, piper • 20 ml vin alb
• 20 ml vin roșu • 10 ml coniac
• 250 ml lapte
• 100 g ouă întregi
• nucșoară • zahăr brun

Toate ingredientele se ames­tecă la temperatura camerei, cu mixerul, obținându-se o masă omogenă. Se pasează bine și se așază în pahare; se fierb în bain-marie 30 minute la
80 ºC. 2 Se presară zahăr brun și se flambează cu arzătorul.
Se servește pe platouri cu andive, salată și crutoane.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*