Cremă de zahăr ars cu portocale

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 1 oră
• 3 ouă • 2 gălbenușuri • 135 g zahăr fin
• 5 picături esență de vanilie • 400 ml frișcă
• 120 ml lapte • 2 linguri lichior de portocale
• coaja rasă de la 1 portocală

Se încălzește cuptorul la 140 ºC. Se bat mai întâi ouăle și gălbenușul, apoi se adaugă zahărul și se înglobează bătând lent până se obține o spumă gălbuie. Se adaugă esența de vanilie, apoi se toarnă și se încorporează treptat amestecul de frișcă și lapte. La final, se adaugă lichiorul și se înglobează.
Se repartizează coaja de portocală rasă în 4 forme termorezistente.
Se tapetează o tavă cu un prosop textil împăturit; se așază deasupra formele pline cu cremă și se toarnă în tavă apă caldă, astfel încât nivelul ei să ajungă la jumătatea înălțimii formelor. Se dă tava la cuptor timp de cca 40 min. Se lasă să se răcească crema și se servește.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*