Cremă de pește

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

George Catană, bucătar-șef la restaurantul „Barrio by the Embassy“ din capitală, vă invită să savurați o specialitate ușoară, gustoasă și sănătoasă: „Cremă de pește“

Ingrediente pentru 1 porție
• 100 g dorada
• 100 g păstrăv afumat
• 40 g sparanghel
• 10 g ceapă
• 15 ml ulei de măsline
• 30 g parmezan
• 60 ml smântână lichidă
• 50 ml zeamă de lămâie
• 15 ml vin alb
• 40 g roșii decojite
• 5 g usturoi
• 5 g ghimbir
• busuioc pentru decor

Se curăță ceapa și usturoiul. Se toacă. Se curăță sparanghelul și se taie bucăți de 1 cm. Se curăță ghimbirul și se rade. Se în­cinge uleiul de măsline într-o tigaie și se călesc ceapa, usturoiul, ghimbirul și sparanghelul.
Se taie fileurile de pește bucăți potrivite și se călesc în tigaia cu legume. Se stinge cu vinul alb.
Se înglobează roșiile decojite și se pasează cu blenderul.
Se înglobează smântâna lichidă și parmezanul și se stoarce zeama de lămâie. Se amestecă.
Se așază pe farfurie, se decorează cu busuioc și se servește cu crutoane de pâine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*