Cremă de lapte cu citrice

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții/ Preparare: 20 min. La frigider: 30 min.
• 600 ml lapte • 1 păstaie de vanilie
• 160 g fulgi de orez instant
• sucul de la 1 limettă
• sucul de la 1 portocală
• 2,5 linguri miere fluidă
• 1 lingură zahăr • 2 mandarine
• 2 linguri alune tocate

Se pune la fiert laptele cu batonul de vanilie, pe foc moale. Se lasă să dea în clocot, apoi se ia vasul de pe foc și se lasă să se răcească laptele, amestecând. Se îndepărtează pojghița care se formează deasupra și se scoate batonul de vanilie.  Se așază într-o oală fulgii de orez și se toarnă deasupra laptele cu vanilie. Se adaugă sucul de la 1 limettă și 1/2 portocală, 2 linguri de miere și zahărul. Se dau în clocot, amestecând. Se lasă să fiarbă cca 1 min.
Se ia apoi oala de pe plită și se repartizează compoziția în boluri sau pahare de desert.
Se desfac mandarinele în felii. Restul de suc de por­tocale se încălzește într-o crăticioară cu miere și se adaugă mandarinele; se amestecă. Se ia vasul de pe foc și se reparti­zează fructele deasupra por­țiilor de desert. Se toarnă deasupra suc și se lasă să se răcească.
Înainte de servire se presară alune tocate.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*