Cremă de lămâie cu ciocolată albă

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB4 porții / Preparare: 25 min. Răcire: 60 min.
• 10 g gelatină • 5 lămâi verzi
• 2 linguri zahăr • 1 plic zahăr vanilat
• 250 ml frișcă • 150 g ciocolată albă
• 150 ml suc de grepfrut

Gelatina se înmoaie în apă. 2 lămâi se spală cu apă fierbinte și se șterg. Se rade coaja și se storc fructele.
Se fierbe zahărul cu 100 ml apă, 5 min.
Se adaugă sucul de lămâie și zahărul vanilat și se încălzesc puțin.
Se dizolvă înăuntru gelatina. Se înglobează coaja. Se dă la rece.
Se bate frișca. Când compoziția de lămâie în­cepe să se întărească, se încorporează frișca și se lasă să se răcească.
Se topește ciocolata și se înglobează sucul de grepfrut. Se lasă să se răcească. Crema de lă­mâie și compoziția de grepfrut se așază în pahare de
desert și se ornează cu frunze proaspete de lămâiță.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*