Cremă de cocos

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
• 250 ml lapte de cocos • 2 ouă 
• 1 lingură cocos măcinat  
• 80 ml frișcă
• 3 linguri zahăr 
• 300 ml lapte condensat 
• 4 linguri amidon
• câteva picături suc de limette • 1 lingură zahăr pudră cu aromă de vanilie • 400 g fructe asortate

1 Se toarnă laptele de cocos într-o oală cu fund gros și se adaugă fulgii de cocos și zahăr. Se dă în clocot, amestecând. Se dizolvă amidonul în frișca rece și se adaugă în vasul de pe foc; se bate și se lasă să dea în clocot.  Se ia de pe foc și se înglobează gălbe­nușurile în crema fierbinte.
2 Se bate spumă laptele condensat și se înglobează în cremă; se lasă să se răcească. Se bat albușurile cu suc de lămâie și se înglobează zahărul vanilat, apoi se adaugă la cremă, se amestecă și se repartizează crema în boluri. Se dă la congelator 4 ore, apoi se răstoarnă pe farfurii și se ornează cu fructe.
Preparare: 45 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*