Cremă de castane

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 40 min.
• 250 g castane decojite • 350 ml lapte
• 100 g zahăr pudră • 1 baton de vanilie
• 1 lingură cacao • 250 g frișcă

Se crestează pe lung ba­tonul de vanilie, cu un cuțit ascuțit. Se scoate miezul cu vârful cuțitului.
Castanele decojite se așază într-o oală și se adaugă lapte, apoi miezul și păstaia de vanilie.
Se fierb castanele în lapte până ce se înmoaie.
Se strecoară castanele, se îndepărtează păstaia de vanilie și se pasează castanele cu zahăr și cu 1 lingură de frișcă.
Se înglobează cacao în crema de castane. Se înglobează frișca bătută. Se repartizează crema în boluri, se pudrează cu cacao și se servește.

Sfat:Castanele se crestează în X cu cuțitul,  pe 2 fețe și se coc într-o tavă la cuptor, până ce se înne­grește coaja. Se scot din cup­tor, se stropesc cu puțină
apă rece, apoi se acoperă timp de 10 min. cu un prosop. După aceea, se decojesc ușor; se pot consuma ca atare sau se pot folosi pentru pre­pararea cremei.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*