Crap pané

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
Crap
•  80 g făină • sare, piper • 4 filéuri de crap • 50 g migdale • 1 ou
• 100 ml lapte bătut
Salată
• 1 ceapă roșie • 600 g cartofi • 2 morcovi • 100 g mazăre
• 4 castraveciori acri • 3 ouă • 4 linguri maioneză • 4 linguri smântână
• 1 lingură muștar • 2 fire pătrunjel • sare, piper • sucul de la  ½ lămâie

Bucățile de crap se tăvălesc prin ju­mă­tate din cantitatea de făină, amestecată cu sare și piper.
Se toacă migdalele și se așază într-un castron; se adaugă restul de făină, un ou și laptele bătut; se omogenizează cu furculița până ce se obține un aluat fluid. Prin acest aluat se tăvălesc bucățile de pește și se dau la frigider cca 30 min.
Se încinge uleiul în tigaie. Se scot bu­cățile de pește din aluat, se lasă să se scurgă și se rumenesc în ulei încins cca 4 min. pe ambele fețe.
Se toacă ceapa, se așază într-o strecurătoare și se opărește. Se fierb cartofii în coajă și se lasă să se scurgă și să se răcorească puțin. Se decojesc apoi și se taie cuburi. Se taie cuburi și morcovii și se fierb cca 5 min. împreună cu mazărea. Se scurg legumele și se trec prin jet de apă rece; se adaugă la cartofi, cu ceapa și castraveciorii tocați. Se fierbe ouăle tare cca 8 min. Se decojesc și se taie cubulețe; se adaugă la salată.
Se amestecă maioneza cu muștar și smântână și se adaugă la salata de cartofi. În final se adaugă pătrunjel tocat, sare și piper, precum și suc de lămâie, după gust.

Preparare: 45 min. La odihnă: 30 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*