Crap pané în aluat de bere

Credit foto: Olena Mykhaylova/2012/shutterstock.com
Credit foto: Olena Mykhaylova/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 650 g filé de crap fără piele • 140 g făină • 125 ml bere • 2 ouă
• 2 linguri ulei • 1 castravete • 1 ceapă verde • 4 fire mărar • 200 ml smântână • 50 g iaurt • zahăr
• 2 linguri suc de lămâie • piper  • 200 ml ulei • sare

1 Se taie peștele în 8. Se prepară un aluat din ouă, făină, bere, ulei și sare. Se curăță castravetele de semințe, iar pulpa se taie cubu­lețe. Se taie rondele ceapa verde; mărarul se toacă. Se amestecă smân­­tâna cu iaurt, zahăr, suc de lămâie, sare și piper. Se adaugă castra­veții, ceapa verde și mărarul
și se lasă să se marineze.
2 Se încinge grăsimea în 2 tigăi. Se sărează peștele, se piperează, se tăvălește prin aluat, se lasă să se scurgă și se rumenește 5 min. pe fiecare parte. Se servește cu sos de castraveți.
Preparare: 25 min. La foc: 10 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*