Crap negru cu sos de prune

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

6 porții / Preparare: 45 min.
• 1 morcov • 1 rădăcină de țelină mică • 1 rădăcină de pătrunjel • 1 ceapă
• 2 linguri unt • 2 linguri zahăr
• amestec de mirodenii (3 cuișoare, 1 praf cimbru, 10 boabe de piper,
6 boabe de ienibahar, 1 foaie de dafin)
• 2 felii de lămâie cu coajă • 25 ml oțet • 750 ml supă de pește
• 6 porții de crap • sare • 4 linguri pastă de prune fără zahăr
• 100 g amestec de nuci și migdale tocate
• 2 linguri turtă dulce rasă

Se curăță legumele și se taie mărunt. Se toacă ceapa și toate legumele se prăjesc în unt încins.
Se adaugă zahăr și se lasă să se caramelizeze, amestecând. Se adaugă mirodeniile și feliile de lămâie; se prăjesc împreună cca 1 min. Se pune la final oțetul și se lasă sosul să fiarbă puțin, până ce-și reduce volumul. Se stinge cu supă de pește și se mai fierbe cca 5 min.
Se sărează bucățile de pește și se așază în sos. Se lasă să fiarbă la foc moale timp de cca 15 min., întorcân­­­d­u­-se din când în când.
Se scoate peștele din sos și se adaugă în sos pasta de prune, migdalele, nucile și turta dulce rasă. Se încălzesc bucățile de pește la
abur și se servesc cu sos fierbinte.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*