Crap la pachet

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 8 cartofi noi decojiți • chimen • sare
• 500 g crap curățat și porționat
• 2 linguri verdeață tocată • piper pisat
• 1 praf sare de mare
• 200 g ceapă verde • 4 morcovi tineri
• 4 felii de bacon • 4 linguri vin alb sec

Se spală cartofii și se pun la fiert în apă clocotită; se adaugă puțin chimen și sare și se fierb cca 8 min. (nu trebuie să fie foarte moi). Se scurge apa și cartofii se lasă să se răcească. Apoi se taie felii.
Peștele se șterge cu prosoape de hârtie. Se amestecă verdețurile cu sare și piper; se presară peste pește. Se taie ceapa verde și morcovii rondele. Se aștern 4 bucăți dreptunghiulare de hârtie de copt și se repartizează pe fiecare câte o porție de cartofi și se acoperă cu câte o felie de bacon. Apoi se așază peștele, cu partea cu pielea în jos, și legumele. Se toarnă vin în fiecare pachet și se pliază marginile de hârtie. Capetele se strâng bine cu sfoară și pachetele se așază pe o tavă. Se încinge cuptorul la 190 ºC și se coc pachețelele cca 20 min.
Preparare: 45 min.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*