Cozonac umplut cu marțipan

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

10 felii / Preparare: 1 oră și 30 min. Dospit: 40 min.
• 500 g făină • 42 g drojdie • 150 g zahăr fin • 250 ml lapte
• sare • 250 g unt • 100 g amestec de coajă de citrice glasată și tocată
• 50 g migdale tocate • 200 g marțipan
• unt topit • zahăr pudră

Se cerne făina într-un castron și se face o gropiță la mijloc; se zdrobește drojdia înăuntru și se adaugă 3 linguri de zahăr și 3 linguri de lapte călduț. Se amestecă împreună cu puțină făină de pe margini și se lasă să crească la căldură cca 15 min.
Se adaugă restul de zahăr, un praf de sare, fulgi de unt moi, lapte și coajă de citrice. Se frământă aluatul până ce nu se mai lipește de pereții vasului.
Se înglobează migdalele și se întinde o foaie de aluat, pe planșeta tapetată cu făină.
Se modelează un rulou de marțipan și se așază în mijlocul foii de aluat.
Se rulează și se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se acoperă și se lasă să crească 40 min.   Se încinge cuptorul la 180 °C. Se pune tava pe raftul de jos al cuptorului și se coace cca 1 oră.
Cozonacul fierbinte se unge imediat cu unt topit și se lasă să se răcească. Apoi se pudrează cu zahăr.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*