Cozonac împletit cu marțipan și caise

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 18 felii
•1 cub drojdie • 200 ml lapte călduț
• 75 g zahăr •1 praf sare • 500 g făină • 100 g unt moale • 1 ou  • 150 g masă de marțipan
• 35 g fistic •  150 g caise uscate
• 100 ml suc de portocale • 75 g migdale măcinate
• 2 linguri lapte pentru uns • 20 g fulgi de migdale

Preparare
Se zdrobește drojdia și se dizolvă în lapte. Se frământă un aluat din făină, drojdia dizolvată, zahăr, sare, unt și ou. Se acoperă și se lasă să crească 40 min.
Se încinge cuptorul la 180 ˚C. Se toacă masa de marțipan, fisticul și caisele; se amestecă împreună cu sucul de portocale și migda­le­le măcinate. Aluatul se împarte în trei; din fiecare porție se modelează un sul, apoi se întinde puțin, se unge cu umplutură și se rulează. Cele trei rulouri umplute se împletesc într-o coadă; se așază pe o tavă unsă și se lasă să mai crească 30 min. Apoi se unge cu 2 linguri lapte și se presară fulgi de migdale. Se coace la cuptor 45 min.
Se scoate cozonacul din cuptor și din formă, se lasă să se răcească și se pudrează cu zahăr.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*