Cozonac cu alune și curmale

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SBIngrediente pt. 20 felii
•400 g curmale •100 g alu­ne măcinate
•100 g alune întregi •60 g fistic
•100 g coajă de lămâie glasată și tocată
•1 praf de anason pisat •1 praf cui­șoare
•2 pra­furi nucșoară •100 ml rom
•600 g făină •10 g drojdie uscată •75 g zahăr
•375 ml lapte •sare •30 g unt •125 g zahăr pudră

Se taie cuburi curma­le­le. Se amestecă îm­pre­ună cu alunele, fisticul, coa­ja de lămâie glasată, mi­rodeniile și romul și se lasă să stea peste noapte.
Se cerne făina și se amestecă împreună cu drojdia. Se dizolvă zahărul în lapte călduț. Se topește untul. Se adaugă la ames­tecul de făină puțină sare, laptele cu zahăr și untul to­pit, se frământă și se la­să să crească cca. 60 minute, până ce își dublează vo­lumul.
Trei sferturi din cantitatea de aluat se amestecă împreună cu umplutura pudrată cu făină; se face un rulou. Se întinde restul de aluat și se învelește cu el ruloul cu fructe; se așa­ză într-o formă unsă. Se coace cca. 45 min. la cuptorul încins la 175º. Se lasă să se ră­cească și se glazurează cu zahăr pudră amestecat cu 1 lingură apă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*