Covrigi de casă cu dovleac

Credit foto: Steve-Cukrov/Fotolia.com
Credit foto: Steve-Cukrov/Fotolia.com
Credit foto: Steve-Cukrov/Fotolia.com

12 bucăți / Preparare: 30 min. Dospit: 30 min.
Coacere: 20 min.
• 1 kg făină • 1 lingură de sare
• 2 cuburi drojdie • 4 linguri ulei
• 200 g pulpă de dovleac
• 50 g fulgi de migdale

Se cerne făina într-un castron și se amestecă împreună cu sarea. Se încălzesc puțin 600 ml de apă și se dizolvă drojdia. Se adaugă la făină apa cu drojdie și uleiul; se frământă până ce aluatul
se desprinde de pe marginile castronului. Se acoperă aluatul cu  un șervet textil curat și se lasă să crească 30 min. la căldură.
Se rade pulpa de dovleac și se frământă împreună cu aluatul dospit. Se modelează 12 bile de aluat. Se face o gaură cu degetul, în mijlocul fiecăreia dintre ele.
Se încinge cuptorul la 200 ºC. Se dă în clocot o cantitate mare de apă și se introduc înăuntru covrigii, cu ajutorul spumierei. Se lasă să se opărească cca 30 de secunde și se scot tot cu spumiera.
Se așază covrigii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se presară deasupra migdale pisate. Se coc la cuptor cca 20 min. (până se rumenesc).
Se servesc calzi, la micul dejun, cu unt și dulceață de caise sau cu felii de șuncă de Praga.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*