Cotlete în sos Singapore

Credit foto: marco mayer/2012/shutterstock.com
Credit foto: marco mayer/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 4 porții
Pentru sos
• 1 bucată ghimbir (cca 10 g) • 1 ½ linguri piper
• 5 linguri vin de orez • 100 ml supă
• 2 linguri sos de soia • 3 linguri sos de stridii
• ½ linguriță amidon
Pentru cotlete
• 1 linguriță boabe de piper negru • 4 boabe de coriandru • 1 linguriță boabe de piper verde proaspete • 1 fir rozmarin • cca 600 g cotlet cu os (bucată întreagă)
• 1 lingură ulei • sare de mare

1 Se decojește ghimbirul și se toacă. Se prăjește piperul într-o tigaie, fără adaos de grăsime. Se stinge cu vin de orez și supă. Se adaugă ghimbir și sosurile de soia și stridii; se lasă să fiarbă toate, amestecând. Se dizolvă amidonul într-o cantitate mică de apă și se adaugă în sos; se lasă să fiarbă, ca să se îngroașe; se lasă să se răcească.
2 Pentru friptură, se pisează boabele de piper negru împreună cu cele de coriandru. Se toacă boabele de piper verde. Se rup acele de rozmarin. Se unge carnea cu ulei pe ambele fețe și se presară piper și rozmarin; se presează ușor, ca să se lipească.
3 Cotletul se frige pe grătarul nu foarte încins cca 25–30 min., timp în care se întoarce de mai multe ori. Se ia carnea de pe grătar și se lasă să se odihnească 5 min. Se presară apoi sare, se taie cotletele și se servesc cu sos. Eventual se servesc alături știuleți de porumb preparați după rețeta de mai sus sau o simplă salată verde.

Preparare: 30 min. La grătar: cca 25 min.

Sfat: Cotletele nu se servesc niciodată imediat de pe gră­tar, ci trebuie lăsate să se odihnească, eventual înfă­șurate în folie de aluminiu, pentru ca sucul să revină în carne.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*