Cotlete de porc marinate

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
Marinată:
• 1 lingură muștar cu boabe • 1 lingură muștar-cremă
• 4 linguri ulei • 1 lingură oțet balsamic alb
• 1 linguriță miere • acele de la 2 fire de rozmarin • 3 căței de usturoi (2 pisați, unul tăiat felii)
• sare, piper • 1 lingură bere
În plus:
• 4 felii cotlet de porc (a 200 g fiecare)

Într-un castron se amestecă muștarul cu ulei, oțet și miere; se adaugă rozmarin și usturoi.
Se ung bucățile de carne pe o parte și pe alta cu marinata; se așază în castron și se acoperă cu folie transparentă; se marinează la frigider 3-4 ore.
Înainte de frigere, bucățile de carne se șterg de resturile de marinată, apoi se așază pe grătarul mediu încins sau pe tigaia-grill. Cu telul, se amestecă res­tul de marinată cu bere.
În tigaie, carnea de prăjește 10–12 min. întorcându-se în acest timp de 2 ori și ungându-se cu marinată. Pe grătar, se frig bucățile de carne deasupra jarului 3-4 min. pe fiecare parte, apoi se dau la marginea grătarului și se lasă să se mai frigă 12-15 min. În final cotletele se sărează, se piperează, se înfă­șoară în folie și se lasă să se odihnească minimum 8 min. Se servesc cu salată sau legume fripte.
Preparare: 50 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*