Cotlete de porc la grătar

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
• 4 cotlete de porc cu oase (groase de cca 2 cm)
• 4 căței de usturoi
• 1 linguriță oregano uscat
• 1 linguriță chimen
• ½ linguriță piper măcinat
• 1 praf scorțișoară măcinată
• 3 linguri oțet de vin roșu
• 5 linguri suc de portocale
• 1 lingură miere fluidă
• 2 linguri ulei de măsline
• sare, piper

Se îndepărtează eventual ex­ce­sul de grăsime de pe cotlete, toaletându-le. Se pisează usturoiul și se adaugă mirodenii, oțet, suc, miere și ulei. Se amestecă bine și se ung cotletele cu marinata rezultată. Se acoperă și se se lasă să se marineze la frigider 4 ore.
Cotletele marinate se frig pe grătarul încins la temperatură medie cca 7-8 min. pe fiecare parte. Se servesc cu garnitură de fasole și/sau tortilla–chips, salată și muștar.
Preparare: 25 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*