Cotlete de porc la cuptor

Credir foto: F. Provaznik
Credir foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 8 porții
• 2 morcovi • 2 rădăcini de pătrunjel
• 8 boabe de piper negru
• 5 boabe de enibahar
• 2 foi de dafin
• 3 kg cotlete de porc
• sare • 300 ml bere negră
• 80 g zahăr brun
• 150 ml cidru • 1 linguriță de chili
• 400 g cepe mici
• piper
• 1 legătură verdeață asortată (cimbru, rozmarin)

Se spală și se curăță legumele. Mirodeniile se așază toate într-un săculeț improvizat din tifon.  Se spală cotletele sub jet de apă și se așază într-o oală; se toarnă apă, astfel încât să le acopere. Se adaugă legumele și mirodeniile, se sărează, se dau în clocot și se lasă să fiarbă 2,5 ore, până ce carnea devine fragedă.
Într-o crăticioară, se amestecă berea cu cidrul și se topește înăuntru zahărul. Se dă în clocot și se adaugă chili; se dă deoparte.
Se scot cotletele din zeamă. Se crestează șoriciul și se așază cotletele într-o tavă; se sărează și se piperează.
Se curăță ceapa și se taie inele. Se așază de jur-împrejurul cotletelor ceapă și verdeață și se stropește totul cu sos de bere; se coace cca 50 min. în cuptorul încins la 185 °C. Între timp se unge cu sos din tavă. În final se ridică temperatura din cuptor la 220 °C, pentru ca șoriciul să devină crocant. Înainte de servire se sărează.

Preparare: 3 ore 30 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*