Cotlete de miel la grătar

Credit foto: W. Scott/2012/shutterstock.com
Credit foto: W. Scott/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt.  6 porții
•6 cotlete de miel cu os
•1 lămâie •4 linguri ulei de măsline •3 fire rozmarin
•3 căței de usturoi
•2 portocale
•1 kg sparanghel verde •sos remoulade

Preparare
Se prepară marinata pentru cotlete: se pisează usturoiul și se stoarce lămâia. Se rup acele de rozmarin de pe fire. Se amestecă usturoiul cu suc de lămie, rozmarin, sare și piper.
Se toarnă marinata peste carne și se lasă cel puțin 30 min. Apoi se frig cotletele pe grătar.
Între timp se prepară garnitura: se curăță tijele de sparanghel și se fierb în apă cu sare. Se scurg. Se taie rondele portocalele. Se pregătesc pe farfurii paturi de sparanghel și portocale și pe ele se așază cotletele fierbinți. Alături se oferă un bol cu sos remoulade sau, după preferință, un sos picant cald.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*