Cotlete de miel cu piureu de țelină

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 40 min.
Sos de mentă: • 2 lingurițe oțet de vin alb • 1 linguriță muștar • 1 linguriță miere
• 3 linguri mentă tocată • 2 linguri ulei de măsline
Piureu: • 800 g  rădăcină de țelină
• 1 lingură oțet de mere
• 140 g fulgi de mei • 1 pahar lapte fierbinte
• 3 linguri unt
• 1 cățel de usturoi pisat
În plus: • 8 cotlete de miel
• ulei de măsline • 1 lingură unt
• 200 g ciuperci Champignon

Ingredientele pentru sos se pasează împreună, cu mixerul.
Se taie țelina felii; se adaugă apă, oțet și sare și se fierb sub capac 15 min. Se înmoaie fulgii de mei în lapte fierbinte și se dau în clocot amestecând; se ia vasul de pe foc și se înglobează 1 lingură unt topit. Se scurge țe­li­na și se pasează. Se amestecă piureul cu terciul de mei și se adaugă usturoiul pisat cu sare și piper. Se păstrează la cald.
Cotletele se sărează și se piperează pe ambele fețe, se ung cu ulei și se prăjesc în tigaia de teflon 3–5 min. Ciupercile se călesc în unt, se adaugă sare și apă și se fierb 5 min. Se repar­tizează pe farfurii piureul, car­nea și ciupercile; peste piureu se toarnă unt, iar peste cotlete sosul de mentă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*