Cotlete cu ananas

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții/ Preparare: 40 min. Marinat: 3 ore
• 10 felii subțiri de ananas proaspăt
• 1 legătură ceapă verde tăiată rondele
• ½ ardei iute fără semințe, tocat
• 2 lingurițe cimbru tocat • 4 căței de usturoi
• ½ linguriță cuișoare măcinate
• 4 cotlete de porc
• 2 linguri ulei de măsline

Marinată: se scot cotoarele tari de la cele 6 rondele de ananas; restul de pulpă se pasează cu ceapa verde, ardeiul iute, cimbrul, ustu­roiul tocat și cuișoarele măcinate. Se pune deoparte un sfert din cantitate; restul se așază într-un castron mare, se acoperă cu folie și se dă puțin la frigider.
Cotletele se repartizează pe un platou cu restul de ananas. Se ung cu marinata, se acoperă cu folie transparentă și se dă la frigider; se lasă să se marineze 2-3 ore.
Se scot din marinată carnea și ananasul și se lasă să se scurgă. Carnea se sărează și se piperează după gust. Într-o tigaie mare de teflon  se încing 1-2 linguri ulei și se prăjesc cotletele pe ambele fețe, cca 10-11 min. Se scot din tigaie și se înfășoară în folie de aluminiu. Se toarnă restul de ulei în tigaie și se călesc feliile de ananas.
Se toarnă în sos două linguri de apă și se dă în clocot.
Se așază cotletele pe farfurii și se servesc cu felii de ananas și marinata rece.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*