Cotlet de miel cu smochine

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 2 porții
•35 g smochine uscate •125 ml suc de portocale
•1 cățel de usturoi •1 fir cimbru
•2 coronițe de miel (400 g fiecare)
•sare, piper •2 lingurițe unt
•1 lingură ulei •1/2 linguriță semințe de anason
•15 g nuci •1 ceapă tocată
•2 smochine proaspete

Preparare
Se taie cuburi smochinele uscate și se înmoaie cca 30 min. în suc de portocale. Se încinge cuptorul la 180 ºC. Se curăță usturoiul. Se sărează și se piperează coronițele de miel. Într-o tigaie rezistentă la temperaturi înalte se încing câte 1 linguriță de unt și de ulei; se prăjesc coronițele de miel cu usturoi și cimbru. Se coc la cuptor cca 15–20 min.
Se prăjesc separat într-o tigaie, fără adaos de grăsime, nucile și anasonul. Se pisează în mojar semințele de anason. Se toacă nucile. Ceapa se călește într-o linguriță de unt; se adaugă suc de portocale și cubulețe de smochine; se lasă să fiarbă cca 12 min. În final se pasează. Se crestează la vârf 3 smochine; se desprinde coaja pe jumătate, iar pulpa care devine astfel vizibilă se crestează și se dă puțin la o parte. Se scoate carnea din tigaie și se păstrează la cald. Sosul de la friptură se completează cu 1-2 linguri de apă și se fierbe până scade. Se adaugă sosul de smochine și nuci, anason și sare. Se porționează carnea și se servește cu sosul de smochine și smochinele proaspete. Se ornează cu cimbru. Se poate oferi o garnitură de mămăligă.
preparare: 40 min.,
înmuiere: 30 min.,
fierbere: 32 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*