Coșulețe cu migdale și ciocolată

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

10 bucăți/ Preparare: 70 min.
La frigider: 2 ore
Coșulețe: • 90 g făină • 1 lingură cacao
• 60 g zahăr pudră • ½ lingură scorțișoară
• coajă de lămâie rasă • 50 g turtă dulce rasă • 1 gălbenuș
• 80 g unt • migdale rase
Cremă: • 2 gălbenușuri • 150 ml lapte • 50 g zahăr pudră
• 20 g amidon • 125 g unt moale • esență de migdale

Într-un castron se amestecă făina cu praf de cacao, zahăr și mirodenii; se adaugă coajă de lămâie și turtă dulce rasă. Se face o gropiță la mijloc și se pune gălbenușul și untul tocat; se frământă rapid aluatul și se înfășoară în folie transparentă.
Se lasă la frigider cca 1 oră.
Se ung formele și se tapetează cu aluat. Se coc 8-10 min. în cuptorul încins la 170 ° C. Se răstoarnă formele și se lasă coșulețele să se răcească.
Într-o crăticioară se bat gălbe­nușurile cu lapte, zahăr și amidon; se așază la bain-marie și se bat în continuare până ce se obține o cremă groasă. Se scoate de la bain-marie și se lasă să se răcească, amestecând din când în când. Se bate untul cu telul și se înglobează în cremă când aceasta este aproape rece. Se adaugă în final esența de migdale. Se umplu coșulețele cu cremă și se ornează cu migdale. Se lasă la frigider cca 1 oră.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*