Coșulețe cu cremă de merișoare

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt.  35 bucăți
Aluat
• 200 g făină • 60 g zahăr pudră
• 120 g unt • 2 gălbenușuri
• coajă de lămâie rasă
Cremă
• 300 g compot de merișoare
• 120 g zahăr pudră • ½ albuș
Glazură
• 150 g ciocolată amăruie topită
• fulgi de migdale

Se amestecă făina cu zahăr; se adaugă fulgi de unt, găl­­benu­șuri și coaja de lămâie.
Se modelează sub formă de bilă și se înfășoară în folie; se dă la frigider cca 2 ore.
Formele de coșulețe se ung cu unt. Se modelează biluțe de aluat și fiecare bilă se așază în câte o formă. Coșu­le­țele umplu­te se așază pe o tavă. Se coc timp de cca 12-13 min. în cuptorul preîncălzit la 150 C. Se scot din cuptor și se răstoarnă imediat pe un grătar de prăjituri; se lasă să se răcească.
Se strecoară compotul de merișoare. Se bate albușul cu zahăr și se înglobează meri­șoarele; se așază această cremă în coșulețe și se dau puțin la frigider.
Se scot din frigider, se glasează cu ciocolată și se ornează cu fulgi de migdale.
Preparare: 2 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*