Coroniță cu fistic și caise

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 16 felii
Aluat
• 375 g făină • 1/2 cub drojdie
• 150 ml lapte călduț • 75 g zahăr
• 1 praf sare • 75 g unt moale • 1 ou
Umplutură & decor
• 100 g fistic măcinat • 100 g migdale măcinate • 1 ou • 50 g zahăr
• 50 ml lapte • 1 conservă caise
(850 ml) • 100 g gem de caise
• 20 g migdale prăjite

Preparare
Se așază făina într-un castron și se face o gropiță la mijloc. Se zdro­bește drojdia și se dizolvă în puțin lapte și o linguriță de zahăr. Se toarnă în gropiță, se aco­peră vasul și se lasă să crească la căldură 10 min.
Se adaugă în vas restul de ingre­di­ente de aluat și se frământă. Se lasă să crească la căldură 40 min.
Se amestecă fisticul cu migdale, ou, zahăr și lapte. Se încinge cupto­rul la 180 °C. Se scurge conserva de caise. Se împarte alua­tul în două și se întind 2 foi, pe plan­șeta cu făină. Se așază pe fiecare umplu­tură de fistic, se în­crus­tează caise din compot și se rulează. Rulourile se răsucesc unul în jurul ce­lui­lalt și se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt; se coace ;la cuptor cca 45 min.
Se încălzește gemul și se unge co­ronița; se presară fulgi de migdale.
prep.: 40 min. coacere: 45 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*