Cordon bleu cu sos piperat

Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann

Maestrul bucătar Jakob Hausmann, patronul restaurantului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București propune un fel principal nutritiv și foarte gustos: fripturi de vită cu ciuperci și sos de merișoare

www.micaelvetie.ro

Ingrediente pt. 4 porții
• 200 g ciuperci Champignon • 150 g gălbiori • 50 g ciuperci Shiitake • 2 cepe • 2 linguri ulei • 2 linguri pătrunjel verde tocat • 4 steakuri de vită à 150 g fiecare • sare,
piper • 3 linguri jeleu de merișoare • 250 ml vin roșu sec • 1 lingură amidon
• 1 lingură boabe de piper verde • 1 lingură smântână
1Se toacă ceapa și pă­trunjelul, ciupercile se taie cuburi. Se că­leș­te ceapa în ulei, fără să se rumenească. Se adaugă ciupercile și se înăbușă până se evaporă tot lichidul. Se condimen­tea­ză și se adaugă pătrunjel tocat.
2Bucățile de carne se despică astfel încât să ia naștere buzunărele; se umplu cu amestecul de ciuperci. Se închid cu clame sau scobitori. Se condimentează pe toate părțile. Se prăjesc în cca 4 min. pe fiecare parte, la foc moderat; se scot apoi din tigaie și se mențin la cald.
3Jeleul de merișoare se pune într-o tigaie, se stinge cu vinul roșu și se leagă sosul cu amidon, se adaugă boabele de piper, smântâna, sare și piper măcinat.
4Bucățile de cordon-bleu se așază pe un platou cald cu o parte de sos de jur împrejur. Res­tul de sos se servește separat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*