Corăbii roșii pe mări verzi

Credit foto: Veronica Bâtcă
Credit foto: Veronica Bâtcă
Credit foto: Veronica Bâtcă

Veronica Bâtcă, actriță și pasionată de nutriția raw-vegan propune o salată apetisantă cu legume și miez de nucă, ideală și pentru o zi călduroasă de post

• 1 avocado bine copt • 2 ardei kapia
• 7-8 măsline kalamata • 1 ceapă verde
• 3 roșii cherry (sau 1 roșie mică)
• 1 lingură zeamă de lămîie
• ½ linguriță pudră de curcuma (se poate și fără)
• câteva nuci
• 1 lingură ulei de măsline
• 3-4 frunze de salată sau spanac
• puțină sare

Pe o farfurie sau pe un platou se așază frunzele de salată sau spanac tăiate fâșii subțiri. Se curăță de coajă fructul de avocado; se scoate sâmburele. Pulpa se zdrobește cu fur­culița într-un castron. Se golesc măslinele de sâmburi și se taie pulpa cubulețe, care se adaugă peste avocado. Roșiile și ceapa se taie și ele cubulețe mici și se adaugă la pasta de avocado, urmate de ulei, zeama de lămîie, sare și curcuma. Se taie ardeii kapia în lungime, pe jumătate, se curăță de cotor și semințe. Se umplu „corăbioarele“ cu amestecul din castron. Se adaugă nucile, pentru un plus de savoare.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*