Conuri cu ricotta

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• ½ pepene verde • 1 lingură rom • 1 lingură vișinată
• 1 lingură zahăr tos
• 1 lingură suc de lămâie
• 250 g ricotta
• 2 plicuri zahăr vanilinat
• sucul și coaja rasă de la
1 limettă • mentă tocată
• 4 conuri de napolitană
pentru înghețată

Se scot bile din pulpa de pepene, cu ajutorul instrumentului pentru porționat înghețata. Se prepară o marinată din rom, vișinată, puțin zahăr și suc de lămâie; se introduc înăuntru bilele de pepene și se lasă să se marineze peste noapte la frigider.
Se amestecă ricotta cu zahăr vanilinat, suc și coajă de limettă și verdeață; se lasă să stea la frigider. Se umplu apoi conurile de înghețată cu această cremă; deasupra se așază bile de pulpă de pepene, marinate. Se ornează cu lămâiță.
Preparare: 35 min. Marinat: 8 ore La frigider: 1 oră

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*