Conopidă în sos de banane

credit foto: Jakob Hausmann
credit foto: Jakob Hausmann

Maestrul bucătar Jakob Hausmann, patronul restaurantului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București ne propune un fel principal inedit
www.micaelvetie.ro
[email protected]

Ingr. pt. 4 porții
• 1 kg conopidă
• 1 lămâie • piper, sare
• 1 legătură pătrunjel • 1 ceapă
• 100 g șuncă • 2 banane
• 1 lingură unt • 1 lingură făină
• 400 ml supă de legume
• 1 lingură curry • 2 linguri smântână

Se desface conopida în buche­țele şi se lasă în apă cu sare 10 min. Pentru sos, se toacă ceapa. Şunca se taie fâşii. Bananele se zdrobesc cu o furculiţă. Se dă în clocot 1 l de apă. Se adaugă jumătate din sucul de la lămâie, sare și conopidă; se fierbe cca 15 min. Se topeşte untul și se căleşte ceapa. Se presară făină şi se mai căleşte un pic. Se adaugă bananele şi se stinge cu supa de legume. Se condimentează cu piper, curry şi res­tul de suc de lămâie. Se lasă să fiarbă 10 min. Se adaugă în acest sos fâşiile de şuncă și smântâna. Buchețelele  de conopidă se scurg şi se aşază pe un platou preîncălzit. Se toarnă sosul deasupra şi se presară pătrunjel verde.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*