Conchiglioni gratinate

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 2 fire ceapă verde • 1 ardei gras roșu
• 2 linguri ulei • 500 g carne de vițel tocată
• 200 ml supă de pasăre
• 50 g parmezan ras • sare
• 20 bucăți paste conchiglioni (scoici mari)
Sos Béchamel:
• 1 lingură unt • 1 lingură făină
• 400 ml lapte • 1 praf nucșoară măcinată • sare, piper

Ceapa verde se toacă. Se curăță ardeiul gras și se taie cuburi pulpa. Se încinge uleiul într-o tigaie și se călește ceapa verde 2 min. Se adaugă carnea tocată și se amestecă; se mai prăjește 4 min. Se toarnă su­pă, se adaugă ardei gras și sare și se lasă să mai fiarbă 15 min.
Se prepară sosul Béchamel: se topește untul și se presară făină; se amestecă bine cu o lingură de lemn și se prăjește 1 min. Se toarnă laptele și se condimentează cu piper și nucșoară; se dau în clocot amestecând încontinuu cu telul. Se bate în conti­nuare pe foc, până ce se obține un sos gros. Se înglobează în final 2/3 din cantitatea de parmezan ras.
Pastele conchiglioni se pun în apă clocotită cu sare și se fierb al dente, conform indi­cațiilor de pe ambalaj. Se trec prin jet de apă rece și se lasă să se scurgă.
Pe fundul formei de sufleu se toarnă sos Béchamel. Se umplu conchiglioni cu carne și se așază pe stratul de sos; se acoperă vasul cu folie de aluminiu și se coace preparatul 15 min. Apoi se îndepărtează folia și se presară peste paste restul de parmezan; se lasă să se gratineze cca 4 min.

Preparare: 55 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*