Colțunași cu mere

Credit foto:Burda Cehia
Credit foto:Burda Cehia
Credit foto:Burda Cehia

12 bucăți/Preparare: 45 min.
Aluat: • 200 g făină • 100 g brânză de vaci
• 4 linguri ulei • 1 ou • 1 plic zahăr vanilat
• 1 ½ linguriță praf de copt • 1 praf sare
Umplutură: • 3 linguri mere coapte și pasate
• 2 linguri biscuiți trecuți prin mașina de tocat
• 1 lingură zahăr pudră • 1 linguriță calvados • 1 praf scorțișoară
Sos de coniac: • 100 ml coniac • 80 g zahăr pudră • 3 linguri miere • 30 g unt

Se amestecă merele cu zahăr, scorțișoară și calvados; se înglobează biscuiții măcinați. Se amestecă brânza de vaci cu ulei, zahăr, jumătate din cantitatea de ou bătut și  sare. Se înglobează făina amestecată cu praf de copt și se frământă aluatul.
Pe planșeta tapetată cu făină se întinde o foaie subțire de aluat și se decupează din ea 12 pătrate. Pe jumătate din fiecare pătrat se așază câte puțină umplutură. Se ung marginile cu ou bătut și se pliază, formând triunghiuri. Se lipesc bine marginile, se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se ung cu oul rămas, bătut. Se coc cca 18 min. în cuptorul încins la 200 °C, până devin rumen-aurii.
Între timp se pregătește sosul: se topește untul și se înglobează zahărul și siropul. Se lasă să se topească zahărul și se toarnă coniacul; se încălzesc la foc mediu, dar nu se lasă să dea în clocot. Sosul cald se toarnă peste colțunașii scoși din cuptor și se servesc imediat.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*