Colac cu carne

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 8 porții
• 300 ml lapte • 20 g drojdie • 1 linguriță zahăr
• 600 g făină • 2 ouă • 60 g unt
• sare
Umplutură:
• 250 g kaizer afumat
• 300 g frunze de fetică

Se încălzește jumătate din cantitatea de lapte și se amestecă împreună cu droj­dia zdrobită, zahărul și o lingură de făină. Se lasă să crească la căldură cca 10 min.
Restul de făină se cerne pe planșetă, se face o gro­piță la mijloc și se pune restul de lapte, un praf de sare, 1 ou bătut și untul topit. Se frământă aluatul și se acoperă. Se lasă să crească 30 min.
Se împarte aluatul în do­uă și se întind 2 foi dreptunghiulare de 50 x 25 cm. Se repartizează în mijloc  câte o jumătate din cantitatea de frunze de salată și
de kaizer tăiat cuburi. Se rulează și se fac coronițe. Se lipesc cu ou bătut și se ung la suprafață.
Se așază coronițele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se lasă să mai crească 30 min. Se coc apoi cca 30 min. în cuptorul încins la 180 °C. Se așază pe un grătar și se lasă să se răcească; apoi se taie și se servesc.
Preparare: 2 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*