Cod pe pat de roșii

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SBIngrediente pt. 4 porții
• 750 g roșii • 3 linguri ulei de măsline
• sare, piper • sos tabasco
• 1/2 legătură pătrunjel
• 1/2 legătură busuioc
• 3 linguri capere
• 3 linguri semințe de pin
• 600 g file de cod

Cuptorul se încinge la 200 °C. Se opăresc roșiile, se deco­jesc, se curăță de cotoare și se taie felii groase.
Se unge o formă de sufleu cu 1 lingură ulei și se reparti­zea­ză înăuntru feliile de roșii, ca țig­le­le pe acoperiș. Se con­dimentea­ză cu sare, piper și câteva pică­turi de tabasco. Se coc la mijlocul cuptorului, cca 10 min. Se toacă verdețurile, caperele și semințele de pin; se ames­te­că, se sărează și se piperează.
Se taie bucăți codul și se așa­­­ză pe feliile de roșii. Se re­partizează deasu­pra compo­ziția de ver­deață și se stro­pește cu restul de ulei de măsline; se mai coace la cuptor cca 15 min.
Preparare: 20 min.
Coacere: 25 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*