Cod în sos de muștar

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 4 porții
•2 linguri făină •4 linguri unt •300 ml smântână •500 ml lapte
•1 lingură muștar cu boabe mari •2 linguri boabe de piper roșu
•500 g cartofi roșii •sare •4 morcovi •2 fire praz •200 g broccoli
•4 filéuri de cod •2 linguri suc de lămâie •piper •1/2 legătură pătrunjel

Se călește făina în 2 linguri de unt încins 2 min. Se adau­gă smântână și lapte și se fierbe, amestecând, 15 min. Se în­glo­bează muștarul și boabele de piper. Se decojesc cartofii, se aco­pe­ră cu apă cu sare și se fierb 25 min.
Se opăresc legumele în apă cu sare – mor­co­vii și broccoli 8 min. iar prazul cca 4 min. Se scot și se lasă să se scurgă. Se încinge cuptorul la 175° C. Peștele se stropește cu suc de lămâie, sare și piper. Se așază într-o formă unsă, se acoperă cu legume și sos. Se coace  cca 15 min. Se încinge restul de unt și se călesc cartofii. Se adaugă pătrunjel tocat și se servesc cu pește.

Per porție: 630 calorii

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*