Cod în sos de cocos

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 2 cepe verzi • 4 căței de usturoi • 4 cm ghimbir proaspăt • 1 ardei iute
• 2 linguri ulei • 4 bucăți file de cod (a 150 g)
• 4 fire roșii cherry • ½ linguriță curcuma
• 1 linguriță coriandru măcinat
• 200 ml lapte de cocos

1 Ceapa și usturoiul se toacă. Ghimbirul se decojește și se toacă. Se taie fâșii pulpa de ardei iute. Se încinge uleiul într-o tigaie și se prăjește peștele pe ambele fețe. Se adaugă roșiile. Se scot toate din tigaie și se păstrează la cald, pe farfurii preîncălzite.
2 Se așază în tigaie ceapa, usturoiul, ghimbirul și ardeiul iute, se prăjesc, se adaugă condimentele și după 1/2 min. se stinge cu lapte de cocos. Se dă în clocot, apoi se reduce focul și se lasă să mai fiarbă la foc moale 1 min. Se sărează sosul și se toarnă peste pește. Se servește cu orez.
Preparare: 20 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*