Cod cu sos de roșii

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 250 g roșii cherry
• 100 g măsline verzi
• 1 legătură pătrunjel
• 2 căței de usturoi
• 1 lămâie
• 6 linguri ulei de măsline
• 4 filéuri de cod
• sare, piper

1  Se taie mărunt roșiile cherry și măslinele. Se curăță și se pisează usturoiul. Se curăță și se toacă pătrunjelul. Se amestecă roșiile împreună cu măslinele, pătrunjelul, caperele, sucul de lămâie și usturoiul pisat. Se sărează și se piperează după gust.
2  Se încinge cuptorul la 180 °C. Se unge o formă de sufleu cu 1 lingură ulei. Se sărează filéurile de pește, se piperează și se așază în forma pregătită. Se așază deasupra amestecul de roșii și se stropește cu ulei din belșug.
3  Se coace totul la cuptorul pregătit timp de cca 15 min.și se servește imediat.

Preparare: 35 minute

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*